BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

VISOMAT® COMFORT 20/40 + ADAPTER GRATIS

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici.

78,04 

Na zalihi

Uređaj je namijenjen za neinvazivno mjerenje sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka, brzine pulsa i za izračunavanje tlaka pulsa kod odraslih osoba. Ovaj uređaj koristi oscilometrijski način za mjerenje krvnog tlaka i pulsa. Manžeta se spaja s uređajem i postavlja na ruku. Senzor mjeri male oscilacije tlaka koje se javljaju zbog širenja i kontrakcije arterija sa svakim otkucajem srca. Amplituda tlačnih valova se mjeri u milimetrima žive (mmHg) i prikazuje na zaslonu kao digitalna vrijednost

1 tlakomjer

Uređaj se mora koristiti u skladu s postupcima navedenim u uputi za uporabu i ne smije se koristiti u bilo koje druge svrhe. Važno je da prije uporabe uređaja pažljivo pročitate cijelu uputu za uporabu. Molimo da posebnu pažnju obratite na poglavlje “Važne informacije o uporabi”.

Posebne mjere opreza

Mjerenje krvnog tlaka kod djece zahtijeva specijalističko znanje. Obratite se svojem liječniku ako želite mjeriti krvni tlak djetetu. Ni pod kojim uvjetima uređaj se ne smije koristiti na malom djetetu.
Tijekom trudnoće i u slučaju preeklampsije, uređaj se smije koristiti samo nakon savjetovanja s liječnikom.
Ni pod kojim uvjetima ne postavljajte manžetu preko kritičnog područja npr. rane, aneurizme, itd. ili na ruku s arteriovenskim spojem (šantom). Rizik od ozljeda! Mogu se prekinuti opskrba putem intravaskularnog pristupa (infuzija) ili rad drugih medicinskih uređaja za nadzor.
Ne koristite ovaj uređaj bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom ako ste podvrgnuti liječenju dijalizom ili uzimate antikoagulanse, inhibitore nakupljanja trombocita ili steroide. Pod ovim uvjetima može doći do unutarnjeg krvarenja.
Prikaz frekvencije pulsa nije prikladan za kontrolu frekvencije srčanih elektrostimulatora. Srčani elektrostimulatori i tlakomjeri ne utječu jedan na drugog vezano uz način rada.
Uređaj nije prikladan za uporabu s elektrokirurškim uređajima.
Ne koristite uređaj u okolišu gdje postoji opasnost od eksplozije npr. u blizini zapaljivih anestetika ili u komori s kisikom.
Provjerite da crijevo za zrak nije presavijeno. Presavijeno crijevo za zrak može spriječiti pražnjenje manžete i tako predugo prekinuti protok krvi u ruci.
Pričekajte nekoliko minuta između uzastopnih mjerenja, u suprotnom će cirkulacija u ruci biti predugo prekinuta te se može pojaviti ozljeda.
Uređaj sadrži male dijelove koje djeca mogu progutati. Crijevo za zrak predstavlja rizik od gušenja. Ne ostavljajte uređaj bez nadzora u prisutnosti djece.
Ne mjerite krvni tlak na strani tijela na kojoj je izvršena mastektomija s istovremenim uklanjanjem pazušnih limfnih čvorova.
Razgovarajte o izmjerenim vrijednostima tlaka sa svojim liječnikom. Nemojte rezultate mjerenja procjenjivati sami. Nikad ne mijenjajte dozu lijeka koju vam je propisao vaš liječnik.
Molimo obratite pažnju na poglavlje “Važne informacije o uporabi” prije nego sami započnete mjerenje.

Skip to content