BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

VISOMAT® COMFORT ECO

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na nadlaktici.

67,69 

Na zalihi

Uređaj je namijenjen za neinvazivno mjerenje sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka, pulsa i za izračunavanje tlaka pulsa kod odraslih osoba kao dio kućne zdravstvene skrbi. Ovaj uređaj koristi oscilometrijski način za mjerenje krvnog tlaka i brzine pulsa. Manžeta se spaja s uređajem i omata oko ruke. Senzor mjeri male oscilacije tlaka koje se javljaju zbog širenja i kontrakcije arterija sa svakim otkucajem srca. Amplituda tlačnih valova se mjeri u milimetrima žive (mmHg) i prikazuje kao digitalna vrijednost.

1 tlakomjer

Uređaj se mora koristiti u skladu s postupcima navedenim u uputi za uporabu i ne smije se koristiti u bilo koje druge svrhe. Važno je da prije uporabe uređaja pažljivo pročitate cijelu uputu za uporabu. Molimo da posebnu pažnju obratite na poglavlje “Važne informacije o uporabi”.

Mjerenje krvnog tlaka kod djece zahtijeva specijalističko znanje! Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako želite mjeriti krvni tlak djetetu. Ni pod kojim uvjetima nemojte koristiti ovaj uređaj na bebama/novorođenčadi.
Manžeta je posebno razvijena za ovaj uređaj i ne smije se koristiti s drugim uređajima.
Tijekom trudnoće i u slučaju preeklampsije, uređaj se smije koristiti samo nakon savjetovanja s liječnikom.
Rezultati mjerenja tlakomjera za automatsko mjerenje krvnog tlaka mogu biti pogrešni zbog trudnoće, nepravilnog rada srca ili arterioskleroze. Mjerite svoj krvni tlak u suradnji sa svojim liječnikom.
Manžeta se nikada ne smije omatati oko kritične točke na ruci, poput rane ili aneurizme itd., ili oko ruke s arteriovenskim šantom (spojem). Rizik od ozljeda! Može se prekinuti opskrba putem intravaskularnog pristupa (infuzija) ili rad drugih medicinskih uređaja za nadzor.
Ne koristite ovaj uređaj bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom ako ste podvrgnuti liječenju dijalizom ili uzimate antikoagulanse, inhibitore nakupljanja trombocita ili steroide. Pod ovim uvjetima može doći do unutarnjeg krvarenja.
Ako vam je izvršena mastektomija, ne mjerite krvni tlak na strani tijela na kojoj je uklonjena dojka s pazušnim limfnim čvorovima.
Provjerite je li crijevo za zrak presavijeno. Presavijeno crijevo za zrak može spriječiti pražnjenje manžete i tako na duže vrijeme prekinuti protok krvi u ruci.
Pričekajte nekoliko minuta između uzastopnih mjerenja, u suprotnom će cirkulacija u ruci biti predugo prekinuta što može uzrokovati ozljedu.
Uređaj sadrži male dijelove koje djeca mogu progutati. Stoga se u svako doba mora držati izvan dohvata djece. Crijevo za zrak predstavlja rizik od gušenja. Molimo slijedite upute koje se odnose na rukovanje manžetom kako bi izbjegli ovakve rizike.
Razgovarajte o očitanjima tlaka sa svojim liječnikom. Nemojte ih procjenjivati sami.
Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne čini liječenje. Nikada ne mijenjajte određenu dozu lijeka/medikamenta koju vam je propisao vaš liječnik.
Molimo pogledajte odjeljak “Važne upute za upotrebu” prije nego sami započnete s mjerenjima.

Skip to content