BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

VISOMAT® HANDY

Tlakomjer za potpuno automatsko mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću.

61,05 

Na zalihi

Primjenjuje se za mjerenje krvnog tlaka i pulsa na zapešću, kod osoba iznad 15 godina starosti. Ovaj uređaj se preporučuje kod bolesnika s nestabilnim krvnim tlakom za kućnu uporabu i samokontrolu krvnog tlaka, kao potpora liječenja. Uz prikazivanje sistole, dijastole i pulsa, uređaj dodatno na zaslonu nudi utvrđivanje nepravilnog pulsa i tlaka pulsa. Nepravilan puls može biti pokazatelj nepravilnih otkucaja srca ili nemira tijekom mjerenja.

1 tlakomjer

Uređaj se mora koristiti u skladu s postupcima navedenim u uputi za uporabu i ne smije se koristiti u bilo koje druge svrhe. Važno je da prije uporabe uređaja pažljivo pročitate cijelu uputu za uporabu. Molimo da posebnu pažnju obratite na poglavlje “Važne informacije o uporabi”.

Posebne mjere opreza

Mjerenje krvnog tlaka kod djece zahtijeva specijalističko znanje! Ako želite mjeriti krvni tlak djeteta molimo potražite savjet liječnika. Nikada ne koristite uređaj kod djece /dojenčadi.
Posebna dvostruka manžeta dizajnirana je za zapešće opsega od 12,5 do 21,5 cm.
Na točnost mjerenja krvnog tlaka mogu utjecati trudnoća, nepravilni otkucaju srca ili arterioskleroza. Krvni tlak mjerite u dogovoru sa svojim liječnikom.
Niti pod kojim uvjetima ne stavljajte manžetu preko kritičnih točaka kao što su rane, aneurizma itd. Postoji rizik od ozljeda! Moguć je prekid intravaskularnog pristupa (infuzije) ili drugog medicinskog uređaja za praćenje stanja.
Ne koristite uređaj bez prethodnog savjetovanja s liječnikom ako ste na dijalizi, koristite antikoagulanse, inhibitore agregacije trombocita ili steroide. Posljedica primjene u tim uvjetima može biti unutarnje krvarenje.
Ako ste bili podvrgnuti mastektomiji, ne mjerite krvni tlak na strani tijela gdje je odstranjena dojka zajedno s limfnim čvorovima ispod pazuha.
Uređaj sadrži male dijelove koje mogu progutati djeca. Stoga uređaj uvijek mora biti izvan dohvata male djece.
Mjerenje vlastitog krvnog tlaka ne predstavlja liječenje. Ne mijenjajte samoinicijativno doze lijekova / liječenje propisano od liječnika.
Molimo da prije samoinicijativnog provođenja bilo kakvih mjera pročitate poglavlje „Važne upute za uporabu“.

Skip to content