BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

Terranova Astaksantin 4 mg kompleks kapsule

Astaksantin ima brojne pozitivne učinke na naš organizam, a trenutno je jedan od najjačih poznatih antioksidansa.

24,04 

Na zalihi

Astaksantin je prirodni crveni pigment, spada u skupinu karotenoida, a široko je prisutan u svijetu oko nas. On daje divnu boju većini ljuskaša, uključujući rakove i škampe, ali i lososu te brojnim biljkama. Prisutan je i u mikroalgama, a Haematococcus pluvialis je superioran izvor ovog karotenoida, s obzirom na to da ima izrazito veliku sposobnost njegove akumulacije.

Astaksantin ima brojne pozitivne učinke na naš organizam, a trenutno je jedan od najjačih poznatih antioksidansa. Smatra se da je nekoliko tisuća puta jači antioksidans od vitamina C i resveratrola, nekoliko stotina puta jači od koenzima Q10, vitamina E ili alfa lipoične kiseline. Svi znamo da za mladolik izgled, ujednačen ten i njegovanu kožu nije dovoljna samo njega izvana. Za blagodati koje nam pruža astaksantin znaju gotovo svi, a posebice za njegovu protektivnu ulogu kože iznutra. Obožavaju ga kozmetička i anti-aging industrija, koje ga preporučuju kod održavanja elastičnosti kože, ujednačavanje tena, problema sa suhom kožom te u borbi protiv svih okolišnih toksina i štetnih poroka (pušenje, alkohol, nezdrava prehrana).

Biološke funkcije astaksantina:

– Snažan antioksidans

– Djeluje protuupalno

– Pospješuje imunološki odgovor

– Štiti kožu od oštećenja UV zrakama

– Pomaže u popravku DNA

– Anti-aging efekt (pospješuje elastičnost kože)

– Pomaže kod kožnih i respiratornih alergija

– Protektivna uloga kod neurodegenerativnih bolesti i karcinoma

U Terranovi astaksantin dobivamo iz prirodnog izvora, mikroalge Haematococcus pluvialis. Poznato nam je da svaka biljna hrana sadrži više od jednog fitospoja, među kojima postoji određena komplementarnost i sinergija, a da se svakom Terranova proizvodu dodaje upravo jedna takva kombinacija u obliku Magnifood kompleksa. U formulaciju su ubacili biljke koje također osiguravaju prirodne karotenoide, betakaroten i alfakaroten, zeaksantin, fikocijanine i klorofil, koji će sinergijskim djelovanjem osigurati maksimalnu antioksidativnu učinkovitost astaksantina.

Raštika – sadrži vitamine A, B, C i E, kalcij, cink, mangan, folnu kiselinu, antioksidanse lutein i zeaksantin

Spirulina –odlikuje se visokim sadržajem probavljivih proteina, vitamina, minerala, enzima, različitih pigmenata, klorofila, fikocijanina i superoksid dismutaze, koji doprinose ukupnom unosu antioksidansa

Pasji trn – sadrži mnogo vitamina C i drugih važnih antioksidansa (polifenola, betakaroten i alfakaroten), koji omogućavaju bolju zaštitu od slobodnih radikala, koji lako mogu oštetiti DNA

Sastojci

Sastav jedna biljna kapsula %PDU/RDA*

Magnifood kompleks, koji sadrži: 300 mg —-

– Stabilizirane rižine mekinje 100 mg

– List Raštike 100 mg

– Plod i list pasjeg trna 50 mg

– Alga Spirulina 50 mg

Vegetarijanski ovoj kapsule (hidroksipropilmetil celuloza)95 mg

Arabinogalaktan ariša 5,5 mg

Astaksantin (alga Haematococcus pluvialis)  4 mg —

Alfa lipoična kiselina 3 mg

* PDU/RDA – u EU preporučeni dnevni unos.

Način uporabe

1 kapsulu dnevno uz obrok

Mjere opreza

 Ne prekoračujte dnevnu dozu osim ako vam to nije naložio zdravstveni radnik. Dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Ne preporučujemo ga tijekom trudnoće ili dojenja, osim ako vaš zdravstveni radnik ne savjetuje drugačije. Ako uzimate lijekove na recept, razgovarajte sa svojim liječnikom prije upotrebe proizvoda. Čuvati od dohvata male djece. Čuvati na sobnoj temparaturi i suhom mjestu.

Pakiranje

50 kapsula

Skip to content