BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

Simaktiv tablete

Simaktiv je medicinsko sredstvo u obliku tableta, koje se koristi za olakšavanje neugodnih simptoma povezanih sa gutanjem zraka i intestinalne distenzije.

7,93 

Na zalihi

EAN: 8606103110503 SKU (C šifra): c025714 Kategorije: , ,

Počinje djelovati za 15 minuta.

Dvoslojna tableta oslobađa 50% svojih sastojaka već u želudcu i u roku od 15 minuta dok se ostatak razlaganja odvija u crijevima u roku od jednog sata.

Simetikon: razbija mjehuriće plina u želudcu i crijevima

Aktivni ugljen: veže oslobođene plinove i izbacuje ih iz organizma putem stolice

Simaktiv, 20 dvoslojnih tableta sa modificiranim oslobađanjem, za oralnu uporabu. Simaktiv je medicinsko sredstvo u obliku tableta, koje se koristi za olakšavanje neugodnih simptoma povezanih sa gutanjem zraka i intestinalne distenzije.

Preporuča se za ublažavanje simptoma povezanih sa nadimanjem trbuha ili crijeva koji nastaju kao posljedica nakupljanja plinova. Simaktiv ublažuje bol i grčeve, sprječava nadutost trbuha zbog plinova (flatulenciju) i podrigivanje.

Sastav: Jedna tableta sadrži: Simetikon: 50mg i aktivni ugljen: 300mg.

Način djelovanja: učinkovitost ovog medicinskog sredstva se temelji isključivo na mehaničkom djelovanju: simetikon djeluje protiv stvaranja mjehurića plina a aktivni ugljen apsorbira plin. Dvoslojna tableta oslobađa približno 50% sastojaka u želudcu u roku od 15 minuta. Razlaganje tablete se završava u crijevima u roku od jednoga sata. Simetikon i aktivni ugljen se ne resorbiraju u gastrointestinalnom traktu i ne ometaju resorpciju hranjivih tvari.

Način uporabe

odrasli: 4 tablete dnevno, po mogućnosti 2 tablete nakon bilo kojeg glavnog obroka.

 

 

Mjere opreza

Proizvod nije namijenjen za uporabu kod djece mlađe od 14 godina starosti. Čuvati van dječjeg dohvata. Ne koristite proizvod ukoliko imate želudčanih ili crijevnih lezija. Ne koristite proizvod ukoliko bolujete od opstrukcije crijeva. Ne koristite ovaj proizvod istovremeno sa drugim medicinskim sredstvima ili lijekovima za oralnu uporabu: moć resorpcije aktivnog ugljena i simetikona mogu imati negativan utjecaj na učinkovitost. Ukoliko koristite neke lijekove, prije uzimanja Simaktiva, posavjetujte se sa svojim liječnikom. Simetikon može ometati djelovanje nekih reagensa koji se koriste u dijagnostici, npr. Gvajak smole. Ovaj proizvod namijenjen je za kontinuiranu uporabu u trajanju od najviše 30 dana; Ukoliko se simptomi nastave, konzultirajte se sa svojim liječnikom

Napomene

Poznata neželjena djelovanja: zbog prisustva aktivnog ugljena stolica može biti tamno smeđa čak i ukoliko se proizvod konzumira u preporučenim dozama. Ovakva obojanost stolice je potpuno normalna i nije znak bolesti. Nisu primijećena ni prijavljena srednjoročna ni dugoročna neželjena djelovanja. Proizvod ne utječe negativno na sposobnost upravljanja vozilima ili rukovanja strojevima.

Pakiranje

20 tableta

Skip to content