BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

Sagas RC 15 Magnezij Citrate & Bisglycinate tablete

Magnezij doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju živčanog sustava, funkciji mišića, psihološkoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.

21,23 

Nema na zalihi

Želite obavijest kada ovaj proizvod ponovo dođe na zalihu?

EAN: 3858893760313 SKU (C šifra): c026700 Kategorije: , , ,

Magnezij je ključni regulator ljudskog zdravlja*. Esencijalni je kofaktor stotinama enzima i ima ključnu ulogu u mnogim biološkim reakcijama i fiziološkim procesima.

Koji magnezij primijeniti? Anorgansku ili organsku sol magnezija? Organske soli magnezija imaju veću topivost.

Ispitivanja bioraspoloživosti zaključila su da organske soli imaju značajno veću bioraspoloživost magnezija, izlučivanje mokraćom i koncentraciju magnezija u serumu, poput magnezij citrata, u usporedbi s magnezij oksidom.

Apsorpcija magnezij bisglicinata koji predstavlja kelirani oblik magnezija poboljšana je s obzirom da se provodi direktno putem dipeptidnog kanala. Crijevo čovjeka sadrži znatno više dipeptidnih nosača u odnosu na receptore za ionske minerale, pa je i to razlog što se aminokiselinski kelati minerala apsorbiraju brže i više u odnosu na ionske minerale, s obzirom na manji broj receptora za ionske minerale.

Magnezij bisglicinat se u usporedbi s magnezij oksidom apsorbira bolje i brže, ima veću bioraspoloživost i podnošljivost.

*Magnezij doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju živčanog sustava, funkciji mišića, psihološkoj funkciji te smanjenju umora i iscrpljenosti.

– Ne sadrži gluten. Bez GMO-a. Pogodno za vegane i vegetarijance.

Sastojci

Sastav u preporučenoj dnevnoj dozi (1 tableta) / *PU(%):

– Magnezij (citrat, bisglicinat) 200 mg (53 % PU)

* preporučeni unos za odrasle osobe

Način uporabe

 1 tablete dnevno 

Pakiranje

60 tableta

Skip to content