BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

REVIMED® Stevia Fe 250 g

REVIMED® Stevia Fe  je prirodni visokokvalitetni dodatak prehrani na osnovi dvovalentnog kelatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizirane BIO matične mliječidehidriranog medastevije i vitamina C za pripremu napitka s okusom šumskog voća.

13,97 

REVIMED® Stevia Fe  je prirodni visokokvalitetni dodatak prehrani na osnovi dvovalentnog kelatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizirane BIO matične mliječidehidriranog medastevije i vitamina C za pripremu napitka s okusom šumskog voća. Namijenjen je osobama koje imaju pomanjkanje željeza, kao i svima koji žele popraviti krvnu sliku ili tijekom duljeg razdoblja održavati dobru krvnu sliku i snagu organizma.

Preporučuje se svim uzrastima, djeci (već od 12 mjeseci starosti), oboljelim osobama, ženama, trudnicama, starijim osobama, rekonvalescentima i svima koji su izloženi svakodnevnom stresu. Odličan je dodatak prehrani i za profesionalne i rekreativne sportaše. Pogodan i za dijabetičare.

 

Najveće količine željeza organizmu je moguće priskrbiti konzumiranjem dvovalentnog kelatnog željeza kombiniranog s vitaminom C, koji mijenja feri u fero oblik, jedini koji se može apsorbirati. Liofilizirana BIO matična mliječ sadrži i vitamin C i željezo i dodatno povećava apsorpciju željeza (do 80%).

Zašto preporučiti redovitu primjenu REVIMED® Stevia Fe:
  • željezo je nisko dozirano, a biološki vrlo iskoristivo (do 80 %)
  • sprječava i suzbija nedostatak željeza i opću slabost organizma
  • najbliži je spoj prirodnim oblicima vezanja željeza u organizmu
  • željezo u kombinaciji s matičnom mliječi i vitaminom C je idealan spoj
  • bez prekida u konzumiranju.

REVIMED® proizvodi ne sadrže gluten, pa se preporučuju i osobama koje boluju od celijakije, vegetarijancima i ljudima koji poste, a žele ojačati svoj organizam prirodnim putem. Zbog svoje izrazite čistoće liofilizirana BIO matična mliječ i dehidrirani med u REVIMED® proizvodima ne sadrže alergene, tako da nema alergijskih reakcija, pa ih mogu koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode.

Zašto kombinacija liofilizirane BIO matične mliječi, vitamina C i dvovalentnog kelatnog željeza?

Biološka vrijednost matične mliječi povećat će se ako joj se dodaju vitamin C i dvovalentno kelatno željezo, a učinci višestruko pojačati. To su supstancije koje podržavaju snažan imunitet i dobru krvnu sliku, s eritrocitima “punim” kvalitetnog željeza prijeko potrebnog da svako tkivo dobije životno potreban kisik i da svaka stanica normalno funkcionira.

Dvovalentno željezo – najpoželjniji oblik željeza

Budući da ljudsko tijelo ne može sintetizirati željezo, ono se mora unijeti hranom. Najveći dio željeza u hrani je u obliku trovalentnog željeza koje se, da bi se moglo apsorbirati, mora reducirati u bolje iskoristivo dvovalentno željezo. Pritom važnu ulogu ima vitamin C koji pomaže u redukciji željeza iz trovalentnog u dvovalentni oblik. Od željeza ukupno unesenog hranom, ovisno o njegovu obliku i potrebi organizma, može se apsorbirati 2 do 10%. Iako neke namirnice (npr. špinat) imaju visok sadržaj željeza, on je slabo iskoristiv, jer istovremeno sadrže i druge tvari koje smanjuju njegovu apsorpciju (npr. fitati).

Zbog toga je Svjetska zdravstvena organizacija preporučila dodatan unos željeza u obliku dodataka prehrani, što može znatno poboljšati status željeza, posebno kod rizičnih skupina: žena, trudnica, djece, starijih osoba i sportaša.

Zbog čega je jedino učinkovita liofilizirana BIO matična mliječ?

Nakon vađenja iz košnice matična mliječ zadržava sva bioaktivna svojstva samo do 48 sati. Poslije tog vremena voda koju mliječ sadrži (u prosjeku oko 70 posto) otapa biostimulatore – tvari koje mliječi osiguravaju posebnost. Jedini način da se mliječi produlji bioaktivnost je da se postupkom liofiliziranja oslobodi vode, nakon čega dobivamo liofiliziranu matičnu mliječ koja zadržava svoju bioaktivnost pune dvije godine. Prilikom konzumiranja, takva mliječ otapa se u vodi, čime ponovno dobiva formu i učinke kao da je tog trenutka izvađena iz košnice.

Koja je uloga željeza u organizmu?

Glavni zadatak željeza je prijenos kisika krvlju iz pluća u sve stanice, odnosno vezanje i prijenos ugljičnog dioksida do pluća, gdje se izdisanjem izbacuje iz organizma. Uloga željeza u prijenosu kisika do stanica, gdje se koristi za odvijanje oksidacijskih procesa, je najvažnija jer bez željeza u roku od samo nekoliko minuta dolazi do smrti.

Koji su simptomi nedostatka željeza?

Umor, glavobolja, iscrpljenost, smanjenje koncentracije, vrtoglavica, letargija, depresija, blijedilo, nesvjestica, nedostatak kisika čak i kod manjih napora, šumovi u ušima.

Koja su korisna svojstva vitamina C?

Vitamin C najbolji je antioksidans koji ima ključnu ulogu u jačanju imuniteta. Vitamin C pomaže potaknuti proizvodnju bijelih krvnih stanica poznatih kao limfociti i fagociti, koji pomažu u zaštiti tijela od infekcije. Sve stanice u našem tijelu trebaju ga jer pomaže u izgradnji kolagena, za normalno funkcioniranje kostiju, zuba, hrskavice, desni, kože i krvnih žila. Važan je za normalnu apsorpciju željeza i normalno funkcioniranje živčanog sustava. Prosječnoj odrasloj osobi treba 80 mg vitamina C dnevno za upravljanje oksidativnim stresom i snažan imunološki odgovor. Vitamin C je vitamin koji je topiv u vodi, što znači da se višak vitamina C izlučuje iz tijela. Upravo zato je čisti vitamin C jedan od glavnih sastojaka REVIMED® proizvoda.

Ima li stevija kalorija?

Stevija se upotrebljava kao potpuno zdrava, prirodna i beskalorična zamjena za šećer odnosno umjetna sladila. Glikozidi stevie nemaju energetsku vrijednost, ne aktiviraju inzulin, ne razgrađuju se i ne skladište u organizmu kao ugljikohidrati. Organizam ne iskorištava glikozide i zbog toga oni imaju 0 kalorija i glikemijski indeks 0.

Može li doći do intolerancije i alergijskih reakcija?

Matična mliječ u REVIMED® Stevia Fe zbog izrazite čistoće ne sadrži alergene, tako da nema alergijskih reakcija i mogu je koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode. Do sada nisu zabilježene alergijske reakcije na steviju.

Jedina populacija koja ne smije koristiti REVIMED® Stevia Fe su osobe na imunosupresivnim terapijama, odnosno terapijama za smanjenje imuniteta.

Da li u REVIMED® Stevia Fe ima glutena?

REVIMED® Stevia Fe ne sadrži gluten, zbog toga je mogu koristiti i osobe koje boluju od celijakije, vegetarijanci ili ljudi koji poste, a žele ojačati svoj organizam prirodnim putem.

Sastojci

Željezov (II) – fumarat, liofilizirana BIO matična mliječ (min. 4,6 % 10-HDA), dehidrirani med, natrijev L-askorbat (vitamin C), steviol glikozidi, eritritol, silicijev dioksid, limunska kiselina, prirodna aroma šumskog voća.

Način uporabe

Otopiti 2 žličice praha u 2 dl vode. Nakon otapanja u vodi, dobije se napitak sa prirodnim okusom šumskog voća. Piti po potrebi do 3 puta na dan. Koristiti suhu nemetalnu žličicu.

REVIMED® Stevia Fe se može slobodno konzumirati zajedno sa svim lijekovima i namirnicama i nije važno da li se konzumira prije, za vrijeme ili poslije obroka.

Koristiti u kontinuitetu min. 45 dana (preporuka 90 dana) zbog popunjavanja zaliha željeza u organizmu, a nakon toga po potrebi uz redovitu provjeru vrijednosti željeza.

Pakiranje

250 g

Skip to content