Osobe s prekomjernom tjelesnom težinom imaju različitu crijevnu floru od ljudi koji ne pate od tog problema, odnosno imaju više firmikuta, u odnosu na bakteroide:
Firmikuti izvlače energiju čak i iz neprobavljivih vlakana i pohranjuju kalorije kao rezervu za “teška vremena”, iz čega proizlazi da imamo više energije nego što je potrebno.
S druge strane, bakteroidi skupljaju neiskorištene ugljikohidrate kako bi se stolicom izlučili iz organizma. Stoga, ako imamo višak bakterija koje pohranjuju kalorije, od onih koje ih skupljaju i šalju van iz tijela, dolazi do prekomjerne težine.
Zato je važno imati uravnotežen odnos između firmikuta i bakteroida u crijevima.
Sastojci
Kukuruzni škrob, maltodekstrin, fruktooligosaharidi (FOS), galaktooligosaharidi (GOS) (mlijeko), polidekstroza, biljni protein, kalijev klorid, magnezijev sulfat, bakterijski sojevi*, manganov sulfat
1 vrećica (3 g praha) sadrži 11 mg laktoze što odgovara količini sadržanoj u otprilike 4 kapi kravljeg mlijeka.
*7 ljudskih bakterijskih sojeva s minimalno 3 milijarde bakterija po uzimanju (= 3 g):
– Lactobacillus salivarius W57
– Lactobacillus casei W56
– Enterococcus faecium W54
– Lactobacillus acidophilus W22
– Lactobacillus rhamnosus W71
– Lactococcus lactis W58
– Lactobacillus plantarum W62
Prikladan je za trudnice i dojilje.
Način uporabe
1 x dnevno 1 vrećicu OMNi-BiOTiC metabolic® (3 g) umiješati u 100-200 ml vode, pričekati vrijeme aktivacije 1 minutu, ponovo promiješati i popiti. Preporučuje se popiti na prazan želudac.
Preporučuje se popiti ujutro natašte ili navečer prije spavanja.
Savjeti kod uzimanja:
Dodajte svom dnevnom unosu OMNi-LOGIC® JABUČNI PEKTIN, 2 x 3 kapsule dnevno, kako biste pružili optimalnu hranu svojim bakteroidima.
Ako patite od intolerancije na fruktozu, savjetujemo Vam produžiti vrijeme aktivacije na najmanje 30 minuta. Tijekom ovog vremena bakterije metaboliziraju sve fruktooligosaharide (FOS). Na ovaj način fruktoza ne dostiže do crijeva.
Pakiranje
30 vrećica po 3 g praha
Dodatak prehrani koji sadrži mješavinu visokovrijednih crijevnih kultura bakterijskih sojeva ljudskog probavnog sustava sa sposobnošću razmnožavanja.