BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

OMNi-BiOTiC® metabolic

Određene crijevne bakterije izvlače energiju čak i iz neprobavljivih vlakana i pohranjuju kalorije, dok druge bakterije skupljaju neiskorištene ugljikohidrate koji tada mogu biti izlučeni stolicom. Važna je ravnoteža u crijevima.

45,95 

Na zalihi

EAN: 9120001435005 SKU (C šifra): c023581 Kategorije: , , , ,

Osobe s prekomjernom tjelesnom težinom imaju različitu crijevnu floru od ljudi koji ne pate od tog problema, odnosno imaju više firmikuta, u odnosu na bakteroide:

Firmikuti izvlače energiju čak i iz neprobavljivih vlakana i pohranjuju kalorije kao rezervu za “teška vremena”, iz čega proizlazi da imamo više energije nego što je potrebno.

S druge strane, bakteroidi skupljaju neiskorištene ugljikohidrate kako bi se stolicom izlučili iz organizma. Stoga, ako imamo višak bakterija koje pohranjuju kalorije, od onih koje ih skupljaju i šalju van iz tijela, dolazi do prekomjerne težine.

Zato je važno imati uravnotežen odnos između firmikuta i bakteroida u crijevima.

 

Kako djeluje OMNi-BiOTiC® metabolic?

Posebno odabrani bakterijski sojevi u sinbiotiku OMNi-BiOTiC® metabolic zamjenjuju firmikute i ispravljaju neravnotežu u crijevima.

Idealna nadopuna: OMNi-LOGiC® JABUČNI PEKTIN.
Jabučni pektin izvor je hrane za bakteroide – kulturu dobrih bakterija koje izlučuju šećer, a čija se povećana količina nalazi kod mršavih osoba.


Savjet: Prehrana i tjelovježba
Važno je pripaziti na kalorijski unos. Ovisno o tome koliko kilograma želite izgubiti, trebate prilagoditi i kalorijski unos tako da i dalje prehrana ostane uravnotežena i da dobivate dovoljno energije.

Bakterijama u Vašim crijevima važno je kakve kalorije unosite: Potrudite se unositi što manje jednostavnih ugljikohidrata, poput kruha, tjestenine, riže i krumpira. Trebali biste izbjegavati čokoladu, ostale slatkiše i slastice te zaslađena pića. Umjesto toga, u prehranu uvrstite mnogo povrća s umjerenim unosom mesa i ribe. Probajte se suzdržavati od voća jer sadrži mnogo uglikohidrata!

Podržite svoju prehranu tjelovježbom. To ne trebaju biti posebno veliki napori jer svaka tjelovježba sagorijeva kalorije. Ukoliko uspijete dnevno prehodati 10.000 koraka, budite sigurni da Vaše tijelo sagorijeva masti i šećer. Bitne su one svakodnevne stvari – odaberite stepenice umjesto dizala ili siđite jednu autobusnu stanicu ranije, a ostatak puta nastavite pješice.

Sastojci

Kukuruzni škrob, maltodekstrin, fruktooligosaharidi (FOS), galaktooligosaharidi (GOS) (mlijeko), polidekstroza, biljni protein, kalijev klorid, magnezijev sulfat, bakterijski sojevi*, manganov sulfat

1 vrećica (3 g praha) sadrži 11 mg laktoze što odgovara količini sadržanoj u otprilike 4 kapi kravljeg mlijeka.

*7 ljudskih bakterijskih sojeva s minimalno 3 milijarde bakterija po uzimanju (= 3 g):

– Lactobacillus salivarius W57
– Lactobacillus casei W56
– Enterococcus faecium W54
– Lactobacillus acidophilus W22
– Lactobacillus rhamnosus W71
– Lactococcus lactis W58
– Lactobacillus plantarum W62

Prikladan je za trudnice i dojilje.

Način uporabe

1 x dnevno 1 vrećicu OMNi-BiOTiC metabolic® (3 g) umiješati u 100-200 ml vode, pričekati vrijeme aktivacije 1 minutu, ponovo promiješati i popiti. Preporučuje se popiti na prazan želudac.

Preporučuje se popiti ujutro natašte ili navečer prije spavanja.

Savjeti kod uzimanja:
Dodajte svom dnevnom unosu OMNi-LOGIC® JABUČNI PEKTIN, 2 x 3 kapsule dnevno, kako biste pružili optimalnu hranu svojim bakteroidima.

Ako patite od intolerancije na fruktozu, savjetujemo Vam produžiti vrijeme aktivacije na najmanje 30 minuta. Tijekom ovog vremena bakterije metaboliziraju sve fruktooligosaharide (FOS). Na ovaj način fruktoza ne dostiže do crijeva.

Pakiranje

30 vrećica po 3 g praha

Dodatak prehrani koji sadrži mješavinu visokovrijednih crijevnih kultura bakterijskih sojeva ljudskog probavnog sustava sa sposobnošću razmnožavanja.

Skip to content