BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

octenisept® gel za rane

Hidrogel za akutne rane i lakše opekline

8,34  (62,84 kn)

Na zalihi

octenisept® gel za rane se primjenjuje kod akutnih ozljeda kože kao što su ogrebotine, porezotine i opekline blažeg stupnja (među koje spada i koža oštećena pretjeranom izloženošću sunčevim zrakama). Kako bi rana mogla optimalno zacijeliti, trebala bi biti opskrbljena dovoljnom količinom vlage, jer se u postupku cijeljenja, stanice kože moraju moći dijeliti i pomicati, što se najbolje postiže u vlažnoj okolini. Uz to, ranu treba zaštiti i od infekcija. Posebna formula octenisept® gela za rane optimalno opskrbljuje ranu vlagom i formira zaštitni sloj koji sprječava prodor bakterija i mikroorganizama u ranu. Mikroorganizmi se deaktiviraju u samom gelu. Na taj način octenisept® gel štiti od (novih) infekcija i upala, te pospješuje i ubrzava prirodno cijeljenje rana. octenisept® gel je bezbojan i ne peče pri nanošenju.

20 ml

Sastojci:voda, propilenglikol; hidroksietilceluloza; oktenidinhidroklorid

Način uporabe
Neposredno nakon ozljede ranu posprejati Octenisept otopinom za sluznicu i kožu. Nakon toga ranu prekriti tankim slojem Octenisept gela za rane. Prema potrebi pokriti zavojem ili flasterom.
Nanosite Octenisept gel za rane jednom do dva puta na dan, sve do potpunog zacijeljenja rane.
Vrh tube proizvoda iz higijenskih razloga ne smije doticati ranu ili druge površine.

Posebne mjere opreza
Dosad nisu primjećene nuspojave prilikom uporabe octenisept® gela za rane.
Ako se kombinira s gazom, može doći do zasušivanja, a time i otežana odvajanja gaze od rane. Ne koristiti istodobno sa sapunima za čišćenje rana, kremama, uljima, enzimima ili sličnim, jer može naškoditi konzervansima. Ne koristiti zajedno s PVP jodom, jer bi to moglo obojiti kožu i ograničiti antiseptičko djelovanje PVP joda.
Čega se morate pridržavati tijekom primjene octenisept® gela za rane? octenisept®gel za rane ne koristite kontinuirano dulje od dva tjedna bez lječničke kontrole. Obzirom da se alergije nikada ne mogu isključiti u potpunosti octenisept® gel za rane ne bi trebalo koristiti kod već poznatih alergija ili sumnje na mogućnost pojave alergijske reakcije na jedan od sastojaka. Samo za vanjsku primjenu. Kako bi se izbjegla moguća oštećenja tkiva, octenisept® gel za rane ne smije se koristiti na hrskavici, u uhu i u nosu i ne smije dospijeti u oko! Ne koristiti za infuziju ili za injekciju! Ne piti!

Skip to content