BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

OCTENISEPT® 1 MG/ML + 20 MG/ML OTOPINA ZA KOŽU 1000ml

Otopina s antiseptičkim učinkom, za primjenu na sluznicama i okolnoj koži kod djece i odraslih. Bezbojan i bezbolan.

18,41 

Na zalihi

EAN: 4032651214440 SKU (C šifra): c000728 Kategorije: , , ,

Octenisept je lijek koji sadrži dvije djelatne tvari: oktenidindiklorid i fenoksietanol. One djeluju tako da koče rast i uništavaju mikroorganizme, odnosno imaju antiseptički učinak.

Ovaj lijek se primjenjuje na sluznicama i okolnoj koži kod djece i odraslih, u razdoblju ne dužem od 14 dana bez liječničkog nadzora.

Primjenjuje se prije dijagnostičkih i kirurških zahvata u području spolnih organa (vagina, vulva, glans penisa), prije stavljanja katetera u mokraćni mjehur ili se njime ispire usna šupljina. U ograničenom vremenskom trajanju koristi se i kao dodatna terapija gljivične infekcije na koži među nožnim prstima i kao dodatni tretman rana.

100 ml otopine sadrži:

  • djelatne tvari: oktenidindiklorid 0,1 g, fenoksietanol 2,0 g
  • drugi sastojci: kokamidopropilbetain otopina, natrijev klorid, natrijev (D)-glukonat, glicerol (85-postotni), natrijev hidroksid, pročišćena voda.

Način uporabe

Uvijek primijenite ovaj lijek točno onako kako je opisano u ovoj uputi ili kako vam je rekao vaš liječnik ili ljekarnik. Provjerite s vašim liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni.

Otopina je namjenjena samo za lokalnu primjenu i ne smije se primjenjivati na ranu koristeći štrcaljku.

Pažljivo obrišite tretirano područje najmanje dvama tupferima namočenima u preparat dok se ne uvjerite da lijek u potpunosti prekriva tretirano područje. Lakše dostupna mjesta možete tretirati raspršivanjem preparata. 

Kako bi lijek ispravno djelovao, nakon primjene pričekajte najmanje 1 do 2 minute prije nego dalje nastavite zbrinjavati ranu.

Ispiranje usne šupljine također je moguće, ali mora biti ograničeno na slučajeve kad je potrebno tretirati cijelu usnu šupljinu. Za tu namjenu upotrijebite 20 ml otopine, a ispiranje neka traje 20 sekundi.

Za dodatnu terapiju u slučajevima liječenja gljivičnih infekcija među prstima, ovaj lijek treba ujutro i navečer raspršiti na zahvaćena područja. Octenisept bez liječničkog nadzora treba koristiti najdulje 14 dana.

Ako primijenite više Octenisepta nego što ste trebali

Ne postoje podaci o predoziranju. Predoziranje je malo vjerojatno pri lokalnoj primjeni.

Ako prestanete primjenjivati Octenisept

U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi s primjenom ovog lijeka, obratite se vašem liječniku ili ljekarniku. 

Pakiranje

1000 ml

Skip to content