BESPLATNA DOSTAVA ZA SVE NARUDŽBE IZNAD 35,00 EUR.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nosko Aspirator za nos basic

Nosko aspirator za nos je namijenjen za čišćenje nosića i učinkovito uklanjanje sekreta iz nosa kod novodrođenčadi i male djece.

13,98  (105,33 kn) (PDV uključen)

Na zalihi

Nosko aspirator za nos je namijenjen za čišćenje nosića i učinkovito uklanjanje sekreta iz nosa kod novodrođenčadi i male djece.

Mekani vrh je prilagođen djeci i fleksibilan je.

Ne sadrži aditive štetne za zdravlje djeteta. Koristi se uz pomoć usisavača.

1 komad

Uključiti usisavač u struju pa ga odložiti nadohvat ruke ili noge kako biste mu mogli lakše pristupiti i uključiti ga.
Sastaviti dijelove uređaja, zvonasti dio priključka staviti u cijev usisavača i uključiti usisavač.
U obje nosnice ukapati fiziološku otopinu koja ne izaziva peckanje ili iritaciju, samo vlaži i omekšava sekret. Nakon tri minute sluznica nosa postaje vlažna i može se započeti s odstranjivanjem omekšanog sekreta iz nosa.
Položaj prilagoditi starosnoj dobi djeteta (niže objašnjeno).
Način uklanjanja sekreta iz nosa: Zatvaranjem druge nosnice u nosu nastaje vakuum što omogućuje premještanje sekreta iz središnjeg dijela nosa u nosni kanal, iz kojeg se lako odstranjuje aspiracijom. To je osobito važno u slučaju gustog sekreta. Sluzavi, tekući sekret lako se sam premješta iz središnjeg dijela nosa u nosni kanal, iz kojeg se i bez nastajanja potpunog vakuuma jednostavno odstranjuje pomoću uređaja Nosko. Prije uklanjanja sekreta iz nosa u djece svih uzrasta nužno je upotrijebiti kapi za nos.
Uključiti usisavač – Nosko je proizveden na način da radi pod stalnim usisnim tlakom od 0,2 bara i potpuno je siguran za upotrebu kod novorođenčadi i djece.
Postaviti usisnu glavu pravilno u nosnicu.
Uklanjanje sekreta iz nosa novorođenčadi i male djece: Djetetovo tijelo tj. leđa nasloniti na svoju lijevu podlakticu, podignuti ga u poluležeći položaj, a glavu djeteta istovremeno pridržavati šakom. Pripaziti da dijete ne bude u ležećem položaju i da mu glava nije zabačena unatrag jer to otežava odstranjivanje sekreta iz nosa. U tom položaju zbog gravitacije sekret otječe u grlo. Kada je dijete u pravilnom položaju, sekret curi u smjeru nosnih kanala što olakšava odstranjivanje sekreta. U novorođenčadi i male djece, obujam i gustoća sekreta ne zahtijevaju stvaranje potpunog vakuuma, zato ne treba zatvoriti drugu nosnicu djeteta. U ovoj starosnoj dobi to ionako ne biste mogli učiniti jer kada biste jednu nosnicu zatvorili usisnom glavom, a drugu pritisnuli dijete bi odmah otvorilo usta.
Uklanjanje sekreta iz nosa malog djeteta: Posjesti dijete u svoje krilo, leđima okrenuto prema vama i nogama između vaših. Ako imate nekoga tko vam može pomoći, druga osoba može držati ruku djeteta koje se buni. Zamoliti dijete da malo nagne glavu prema naprijed i nadolje, jer na taj način možete iskoristiti gravitaciju kao pomoć za uklanjanje sekreta iz nosa. Ako je dijete dovoljno zrelo za suradnju, možete pritiskom prsta na drugu nosnicu stvoriti potpuni vakuum i tako skratiti vrijeme uklanjanja sekreta iz nosa. Nastajanjem potpunog vakuuma uklanjanje je sekreta iz nosa brže i učinkovitije, ali to nije neophodno. To možete postići ako je dijete voljno surađivati i možete ga zamoliti da ne otvara usta za vrijeme uklanjanja sekreta.

Skip to content