BESPLATNA DOSTAVA ZA SVE NARUDŽBE IZNAD 35,00 EUR.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

LENIS PHARM Prokten – Mast

Mast za ublažavanje hemoroidalnih tegoba

6,53  (49,20 kn) (PDV uključen)

Nema na zalihi

Želite obavijest kada ovaj proizvod ponovo dođe na zalihu?

Prokten® mast je medicinski proizvod koji djeluje kao kožni protektiv te stvara zaštitni sloj na koži. Takav sloj sprječava topljive i netopljive iritanse iz stolice da oštećuju površni sloj kože anusa. Zaštita koju pruža Prokten® mast je mehaničke prirode jer stvara barijeru na koži. Prokten mast je neutralna i ne reagira kemijski s kožom niti sadrži supstance koje uzrokuju iritaciju kože.

Hemoroidalni jastučići normalan su dio završnog otvora debelog crijeva (analnog kanala) i pridonose zadržavanju stolice (analna kontinencija). Kad se ti jastučići povećaju i ispadnu pojavljuju se tegobe: svrbež, pečenje, osjećaj punoće u čmaru, bol i krvarenje.

Da bi spriječili nastanak tegoba i ublažili postojeće hemoroidalne tegobe, potrebno je uvesti nekoliko zdravih navika i promijeniti analnu higijenu:
– regulirati stolicu povećanim unosom vlakana: punozrnate žitarice i proizvodi bogati vlaknima (psilijum, posije);
– povećati unos svježeg ili kuhanog voća i povrća;
– izbjegavati jake začine (papar, crvena paprika, feferoni);
– početi s laganom tjelovježbom bez napinjanja (hodanje, plivanje);
– analnu higijenu obavljati samo sa vodom bez sapuna i intimnih šampona.

30 g

Mast se primjenjuje na analno područje, lagano utrljavajući.

Prije primjene operite analno područje mlakom vodom bez sapuna ili šampona te osušite na zraku ili ručnikom. Preporučujemo primjenu ujutro, navečer i nakon stolice.

Što morate znati prije početka primjene Prokten® masti?
Ova mast je prikladna za većinu ljudi, ali pojedinci je ne bi smjeli koristiti.
Ne koristite ovu mast:
– ako ste preosjetljivi na bilo koji od sastojaka;
– ako ikada osjetite lošu reakciju prilikom primjene Prokten® masti;
– ako imate gljivičnu, virusnu ili bakterijsku ranu kože u analnom području.

Ako ste trudni ili dojite:
Nema podataka da se Prokten® mast ili neka njezina sastavnica ne bi smjeli koristiti tijekom trudnoće ili dojenja. Posavjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom ako niste sigurni smijete li koristiti Prokten® mast. Neki od sastojaka mogu izazvati neželjene učinke. Bezvodni lanolin može uzrokovati lokalnu reakciju kože ili nadražaj na mjestu primjene.

Mogući neželjeni učinci:
Primjena Prokten® masti u većine ljudi neće uzrokovati neželjene učinke, ali u nekih se one mogu pojaviti (uglavnom su blage i prolazne).
Prestanite koristiti mast i obratite se liječniku ako se pojavi: kožni osip, crvenilo ili svrbež kože uz pogoršanje stanja neposredno nakon primjene masti. Ako bilo koji neželjeni učinak postane ozbiljan ili ako primijetite bilo koji neželjeni učinak koji nije ovdje naveden, molimo Vas da o tome izvijestite svog liječnika ili ljekarnika.

Rok valjanosti i čuvanje:
Prokten® mast se ne smije primjenjivati nakon datuma isteka roka valjanosti, označenog na pakiranju. Datum isteka roka valjanosti odnosi se na zadnji dan navedenog mjeseca.

Prokten® mast treba čuvati dobro zatvorenu, zaštićenu od svjetlosti i topline, izvan dohvata i pogleda djece. Mast se čuva pri sobnoj temperaturi.

EAN: 3859892293017 SKU (C šifra): C014385 Kategorije: , , , Oznake: , , , ,
Skip to content