BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

Carboactive kapsule aktivnog ugljena 150mg

Tablete se uzimaju protiv proljeva i nadutosti. Djeluju tako da apsorbiraju toksine mikroorganizama i plinove u probavnom sustavu, ali pritom ne neutraliziraju želučanu kiselinu.

4,98 

Na zalihi

Aktivni ugljen (medicinski ugljen) veže na sebe veliki broj organskih i anorganskih tvari, boje, mikroorganizme i njihove toksine te mnoge lijekove, a zbog svoje odlične podnošljivosti i gotovo nepostojeće toksičnosti čak i u izrazito visokim dozama dio je svake kućne ljekarne.

Obrana: dobro adsorbira metabolite i toksine mikroorganizama te plinove (antiflatulans) u probavnom sustavu. Prolazi kroz želudac, pri tome ne neutralizirajući želučanu kiselinu.
Resorpcija: aktivni ugljen se ne metabolizira i ne resorbira iz probavnoga sustava, a izlučuje se nepromijenjen stolicom koju boji crno.

Izbjeljivanje: svojim adsorptivnim svojstvima čestice aktivnog ugljena primjenjuju se u industriji rafiniranja, no aktivni ugljen učinkovito se može koristiti i za izbjeljivanje zubi.

Upozorenje: Trudnice i dojilje trebaju konzultirati liječnika prije upotrebe ovog proizvoda. Zbog velike aktivne apsorpcijske površine ovog proizvoda može se umanjiti djelovanje nekih lijekova ili dijetetskih pripravaka. Primjena ovog pripravka može izazvati normalnu tamnu stolicu.

20 kapsula

Upute za upotrebu: Preporučuje se progutati kapsule uz pomoć vode 30 minuta prije ili neposredno nakon obroka.

Skip to content