BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

Tonimer lab Panthexyl sprej za nos

Tonimer lab Panthexyl sprej za nos, sterilna je hipertonična otopina morske vode s ksilitolom (800 mOsm), koja uklanja i ukapljuje sluz u nosnim putevima. Od 1. godine na dalje.

12,25 

Na zalihi

Tonimer lab Panthexyl sprej za nos, sterilna je hipertonična otopina morske vode s ksilitolom (800 mOsm), koja uklanja i ukapljuje sluz u nosnim putevima.

Namijenjen je odraslima i djeci od 1 godine pa dalje, kod prvih simptoma prehlade (rinofaringitisa) i sinusitisa, te kao prevencija upale srednjeg uha odnosno nakon operacije sinusa.

Obogaćen je i pantenolom koji čisti, štiti, blaži, vlaži i umiruje sluznicu te poboljšava disanje. Osim toga, kombinacija morske vode s ksilitolom i pantenolom poboljšava regeneraciju nosne sluznice i jača njezinu lokalnu obranu.

Sprej je u obliku blage maglice. Zbog toga što ne uzrokuje nuspojave, Tonimer Panthexyl može se koristiti duže vrijeme, posebno kao preventivna mjera za rekurentnu upalu srednjeg uha. Svakodnevna uporaba spreja za nos s ksilitolom pomaže tijelu da “ispere” bakterije koje mogu uzrokovati infekcije, a prisutnost pantenola osigurava bolju hidrataciju i blagotvorno djeluje na nadraženu sluznicu.

Hipertonična otopina morske vode, upotreba 360°

– za odrasle i djecu

– odstranjuje sluz

– smanjuje otečenost sluznice

– otklanja probleme s disanjem kroz nos

– štiti, hidratizira, blaži i umiruje

Indikacije:

– obična prehlada,

– upala nosne sluznice i grla (rinofaringitis),

– prevencija akutne upale srednjeg uha,

– alergijski rinitis,

– akutni i kronični rinosinuitis,

– postoperativno liječenje sinusa.

Svojstva Panthexyl spreja za nos:

– Sterilna hipertonična otopina morske vode s ksilitolom (800 mOsm), koja uklanja i ukapljuje sluz u nosnim prolazima.

– Namijenjen je odraslima i djeci od 1 godine starosti pa dalje.

– Sprej je u obliku blage maglice.

– Preporučuje se za primjenu kod prvih simptoma prehlade (rinofaringitis) i sinusitisa, kao preventiva kod upale srednjeg uha te za primjenu nakon operacije sinusa.

– Obogaćen pantenolom koji čisti, štiti, blaži, hidratizira i umiruje sluznicu čime se poboljšava disanje.

– Poboljšava regeneraciju nosne sluznice i jača njenu lokalnu obranu.

– Smanjuje oticanje sluznice, što eliminira probleme s disanjem.

– Uspješno sprječava vezivanje bakterija na nosnu sluznicu, koje su najčešći uzročnici upale srednjeg uha (otitis media) te akutnog ili kroničnog rinosinuitisa.

Aktivni sastojci Panthexyl spreja za nos:

Ksilitol, koji djeluje na dva načina:

1. Ispiranje hipertoničnom otopinom morske vode s ksilitolom izazvat će osmotsko kretanje tekućine iz upaljenog područja prema hipertoničnoj otopini. Rezultat osmoze je smanjenje otoka sluznice, čime se otklanjaju problemi s disanjem.

2. Ksilitol uspješno sprječava vezivanje bakterija na nosnu sluznicu, koje su najčešći uzročnici upale srednjeg uha (otitis media) te akutnog ili kroničnog rinosinuitisa.

Morska voda:

– Ukapljuje sluz i tako olakšava njeno uklanjanje.

Sastojci

voda, ksilitol, pantenol, morska voda, mliječna kislina.

Uporaba: Nakon uklanjanja zaštitnog poklopca, djeca koja mogu samostalno koristiti sprej mogu koristiti Tonimer u bilo kojem položaju. Najbolje je nagnuti se nad umivaonik s glavom nagnutom u stranu. Umetnite nastavak za raspršivač u nosnicu koja je u višem položaju i pritisnite na raspršivač. Pritisak treba trajati najmanje 5 sekundi. Ponovite postupak s drugom nosnicom.

Za djecu kojoj je potrebna pomoć odrasle osobe: Stavite malo dijete na bok, umetnite raspršivač u gornju nosnicu i pritisnite raspršivač. Pritisak treba trajati najmanje 5 sekundi. Zatim stavite dijete na drugu stranu i ponovite postupak.

Nakon svake upotrebe obrišite i osušite mlaznicu raspršivača te ponovno zatvorite raspršivač zaštitnim poklopcem.

Učestalost uporabe: 4 puta dnevno za odrasle i djecu stariju od 1 godine, 15 dana ili prema preporuci liječnika.

Upozorenje: U slučaju preosjetljivosti na sastojke, proizvod nemojte koristiti. U slučaju nuspojava, prestanite koristiti i obratite se liječniku. Spremnik je pod pritiskom: može eksplodirati pri zagrijavanju. Držati podalje od topline, vrućih površina, iskri, otvorenog plamena i drugih izvora plamena. Zabranjeno pušenje. Nemojte ga bušiti niti spaljivati, čak ni kada je prazan. Zaštititi od sunčeve svjetlosti. Ne izlažite ga temperaturama iznad 50°C/122°F. Čuvati izvan dohvata djece. Nemojte koristiti proizvod osim kako je ovdje navedeno.

Pakiranje

100 ml

Skip to content