BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

Salvit AcidoRelief tablete za žvakanje

Salvit AcidoRelief tablete za žvakanje, indicirane su za prevenciju i liječenje gastroezofagealnog i laringofaringealnog refluksa i pojačane želučane kiseline te za zaštitu sluznice.

8,61 

Na zalihi

EAN: 3859893745980 SKU (C šifra): C025827 Kategorije: , , ,

Gastroezofagealni i laringofaringealni refl uks te pojačano lučenje želučane kiseline česti su problemi današnjice. Prema nekim pokazateljima prevalencija gastroezofagealnog refl uksa u Europi doseže čak do 25,9 %. Današnji način života koji često uključuje konzumaciju nezdrave, prerađene i jako začinjene hrane, brzo jedenje, nedovoljno žvakanje, ali i prekomjeran unos alkohola i cigareta, stres te upotreba lijekova doprinose pojavi gastroezophagealnog refl uksa. Simptomi mogu biti različiti, a najčešći su žgaravica, regurgitacija kiseline – ulazak kiseline ili žučnih sokova u usta, podrigivanje, odinofagija ili bolno gutanje, bol u prsima, epigastrička bol, dispepsija te globus-sindrom – “knedla” u grlu koja ne ometa gutanje. Obzirom da simptomi mogu biti vrlo neugodni i uvelike narušiti kvalitetu života pojedinca cilj liječenja je, osim izbjegavanja komplikacija, upravo nadzor simptoma farmakološkom terapijom.

Salvit AcidoRelief tablete za žvakanje, indicirane su za prevenciju i liječenje gastroezofagealnog i laringofaringealnog refluksa i pojačane želučane kiseline te za zaštitu sluznice. Ugodnog okusa mente.

Trostruko djelovanje:

– zaštita  želučane sluznice

– neutralizacija želučane kiseline

– prevencija i liječenje refluksa

Tri aktivna sastojka:

1) Ekstrakt sjemenki tamarinda (Tamarindus Indica)- zaštitno djelovanje

Mukoadhezivna svojstva sjemenki tamarinda korisna su za promicanje zaštitnih učinaka na sluznice gastrointestinalnog

trakta od ždrijela do želuca: proizvod prianja na sluznicu djelujući kao barijera i olakšavajući simptome gastroezofagealnog i

laringofaringealnog refl uksa.

2) Natrijev alginat – antirefluksno i zaštitno djelovanje

Alginat je polisaharid izoliran iz određenih algi, koji u želucu stvara viskozni i lagani gel kojim se pokriva i štiti želučana

sluznica. Viskozni gel od alginata također otežava povratak želučanog sadržaja u jednjak, zbog čega se uvelike smanjuje

broj refl uksnih epizoda.

3) Kalcijev karbonat + kalijev bikarbonat – antacidno djelovanje

Neutraliziraju želučanu kiselinu stvaranjem ugljikovog dioksida

Nova patentirana tehnologija utemeljena na povezanosti između TSP (polisaharidi sjemenki tamarinda) i alginata nudi snažnije zaštitno djelovanje na sluznicu želuca i jednjaka.

Veličina: 24 tableta za žvakanje

Skip to content