BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

Nosko Aspirator za nos mekani vrh

16,12 

Na zalihi

Nosko aspirator za nos je stakleni aspirator za nos, za novodrođenčad i malu djecu. Nosko brzo i nježno odstranjuje sekret iz nosa. Mekani vrh je prilagođen djeci i fleksibilan je. Aspirator je jednostavan za upotrebu. Ne sadržava aditive štetne po zdravlje djeteta. Upotrebljava se pomoću običnog kućnog usisavača.

1 komad

1. Priprema: Uključite usisavač u struju, pa ga odložite nadohvat ruke ili noge kako biste mu mogli lakše pristupiti i uključiti ga.

2. Dijelove uređaja sastavite, zvonasti dio priključka stavite u cijev usisavača i uključite usisavač.

3. U obje nosnice djeteta ukapajte fiziološku otopinu – fiziološku slanu otopinu (0,9 % otopina NaCl, izotonična otopina ciji je sastav istovjetan sastavu suza – ne izaziva peckanje ili iritaciju, samo vlaži i omekšava sekret). Nakon 3 minute sluznica nosa postaje vlažna i možete početi odstranjivati omekšani sekret iz nosa. Ukapavanjem fiziološke otopine omekšavamo suhi sekret prilijepljen za sluznicu nosa, koji se može ukloniti iz nosa bez ozljeđivanja sluznice.

4. Položaj prilagodite starosnoj dobi djeteta.

Uklanjanje sekreta iz nosa novorođenčadi i male djece: Djetetovo tijelo tj. leđa naslonite na svoju lijevu podlakticu, podignite ga u poluležeći položaj, a glavu djeteta istovremeno pridržavajte šakom. Pripazite da dijete ne bude u ležećem položaju i da mu glava nije zabačena unatrag, jer to otežava odstranjivanje sekreta iz nosa. U tom položaju zbog gravitacije sekret otječe u grlo. Kada je dijete u pravilnom položaju, sekret curi u smjeru nosnih kanala, što olakšava odstranjivanje sekreta. U novorođenčadi i male djece, obujam i gustoća sekreta ne zahtijevaju stvaranje potpunog vakuuma, zato ne treba zatvoriti drugu nosnicu djeteta. U ovoj starosnoj dobi to ionako ne biste mogli učiniti jer, kada biste jednu nosnicu zatvorili usisnom glavom, a drugu pritisnuli, dijete bi odmah otvorilo usta.
Uklanjanje sekreta iz nosa malog djeteta: Posjednite dijete u svoje krilo, leđima okrenuto prema vama i nogama između vaših. Ako imate nekoga tko vam može pomoći, druga osoba može držati ruku djeteta koje se buni. Zamolite dijete da malo nagne glavu prema naprijed i nadolje, jer na taj nacin možete iskoristiti gravitaciju kao pomoć za uklanjanje sekreta iz nosa. Ako je dijete dovoljno zrelo za suradnju, možete pritiskom prsta na drugu nosnicu stvoriti potpuni vakuum i tako skratiti vrijeme uklanjanja sekreta iz nosa. Nastajanjem potpunog vakuuma uklanjanje je sekreta iz nosa brže i učinkovitije, ali to nije neophodno. To možete postići ako je dijete voljno surađivati i možete ga zamoliti da ne otvara usta za vrijeme uklanjanja sekreta.
5. Način uklanjanja sekreta iz nosa: Zatvaranjem druge nosnice u nosu nastaje vakuum, što omogućuje premještanje sekreta iz središnjeg dijela nosa u nosni kanal, iz kojeg se lako odstranjuje aspiracijom. To je važno u slucaju gustog sekreta. Sluzavi, tekući sekret lako se sam premješta izsredišnjeg dijela nosa u nosni kanal, iz kojeg se i bez nastajanja potpunog vakuuma jednostavno odstranjuje pomoću uređaja Nosko. Prije uklanjanja sekreta iz nosa u djece svih uzrasta nužno je upotrijebiti kapi za nos.

6. Uključite usisavač. Nosko je proizveden na način da radi pod stalnim usisnim tlakom od 0,2 bara i potpuno je siguran za uporabu čak i u novorođenčadi.

7.Postavite usisnu glavu pravilno u nosnicu

Skip to content