BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 35,00 EUR.

NAFTALAN KOZMETIKA – Ulje

Ulje za njegu osjetljive kože

21,99 

Nema na zalihi

Želite obavijest kada ovaj proizvod ponovo dođe na zalihu?

Jedinstveno ulje bogato mineralima naftalanskog ulja smiruje nadraženu kožu i vlasište. Potiče regeneraciju kože, popravlja njezinu strukturu te olakšava i sprječava probleme kože. Čuva obrambeni mehanizam kože, a time i njezine funkcije. Omekšava i čini glađom suhu, hrapavu kožu te podupire njezinu sposobnost obnavljanja. Ulje je naročito pogodno za osjetljivu i crvenu kožu i vlasište.

Naftalan ulje pomaže koži nakon sunčanja i dugog izlaganja kože suncu na način da umiruje kožu i donosi joj olakšanje. No, pazite! Naftalan ulje nema zaštitnog faktora i nije predviđeno kao sredstvo za sunčanje, već samo kao njega nakon sunčanja.

200 ml

Naftalan ulje može se koristiti na cijelom tijelu, zbog svojeg tekućeg stanja naročito je pogodno za korištenje na vlasištu. Naftalan ulje koristi se jednom do dvaput dnevno na način da se mala količina Naftalan ulja umasira se na željeno mjesto.

Preporučuju se okluzije s Naftalan uljem: željeno mjesto se namaže uljem, koje se umasira u kožu koliko je to moguće; zatim se tretirani dio zamota u prozirnu kuhinjsku foliju (ili najlonsku kapu za tuširanje ako je riječ o vlasištu, ili najlonske rukavice ako je riječ o rukama); na taj način se postiže dvojni učinak:

Višak ulja ne kaplje i ne cijedi se
Na umotanim mjestima dolazi do tzv. sauna efekta – podiže se tjelesna temperatura, pore na koži se šire i omogućuju lakše i dublje prodiranje Naftalan ulja u kožu, čime se mogu poboljšati učinci naftalana.

Naftalan ulje se može primjenjivati i za kupke: kadu napunite toplom vodom (idealno oko 37°C) te u vodu dodajte Naftalan ulje. Količina ulja koja se dodaje u vodu ovisi o osobnim željama; preporuka je da se na kadu vode stavi 50 ml Naftalan ulja. Preporuka je da takve kupke traju 15 – 20 minuta i rade se tri puta tjedno.

Odrasle osobe Naftalan ulje mogu koristiti svakodnevno, bez nekih posebnih ograničenja.
Ne preporučuje se korištenje trudnicama, dojiljama i djeci do 3. godine života.
Kod djece od 3 – 12 godina preporučuje se korištenje do dva puta dnevno.

Skip to content